Zonnepanelen en Elektrische Auto’s

Zonnepanelen en elektrische auto’s zijn een match made in heaven – wanneer u een zonne-energiesysteem op uw huis installeert, kunt u het gebruiken om zowel uw huis van stroom te voorzien als uw elektrische auto op te laden voor emissievrij vervoer. De kosten van zonne-energie dalen snel, en bedrijven van Tesla tot Nissan produceren elektrische auto’s voor uw dagelijks gebruik. Zo kun je een laadpaal elektrische auto kopen, die dan gewoon werkt op groene energie. 

De mogelijkheid om een PV-systeem te installeren dat groot genoeg is om zowel uw huis als uw auto van stroom te voorzien, ligt nu binnen handbereik. Maar zelfs met stimulansen en kortingen beschikbaar voor beide technologieën, kunnen de meeste huiseigenaren het zich nog steeds niet veroorloven om zonne-energie te installeren en een elektrische auto te kopen op hetzelfde moment. Gelukkig is het eenvoudig om vandaag nog een zonne-energiesysteem te installeren dat rekening houdt met uw toekomstige elektriciteitsverbruik, als u een paar extra factoren in aanmerking neemt.

 

Kun je zonnepanelen gebruiken 

Het eenvoudige antwoord is ja, een zonne-installatie laadt uw elektrische auto op net zoals het energie levert voor de rest van uw huishoudelijke apparaten. Zelfs een kleine zonnepaneelinstallatie met slechts 10 zonnepanelen kan genoeg stroom leveren om de accu van uw auto op te laden. Maar hoe kun je een laadpaal installeren? En werkt deze dan ook op groene energie?

 

Elektrische zonneladers voor auto’s

Voordat u een beslissing kunt nemen over de grootte van uw zonne-energiesysteem, moet u bepalen hoeveel elektriciteit uw auto in de toekomst zal verbruiken. Als u de kilometerstand van uw elektrische auto kent, kunt u niet alleen de grootte van uw zonne-energiesysteem bepalen, maar ook het bedrag dat u bespaart door over te schakelen op een elektrische auto.

 

Omdat elektrische auto’s niet op benzine rijden, beoordeelt de EPA ze op basis van het aantal kilowattuur (kWh) dat de auto nodig heeft om 100 mijl te rijden, wat ze omrekenen naar een “mijl-per-gallon equivalent” (MPGe). U kunt FuelEconomy.gov gebruiken om de kWh/100 mijl en MPGe-waardering te vinden en te vergelijken voor alle elektrische voertuigen die in de Verenigde Staten op de markt zijn.

Elektrische voertuigen & zonne-energie

Zodra u de EPA-waardering voor het brandstofverbruik van de door u gekozen auto kent, kunt u eenvoudig berekenen hoeveel extra zonne-energie u nodig hebt om uw auto op te laden. Hier volgt een voorbeeld: de Nissan Leaf uit 2014, een volledig elektrische auto, heeft een gecombineerd brandstofverbruik van 30 kWh/100 mijl – dit betekent dat de Leaf 30 kWh elektriciteit nodig heeft om 100 mijl te rijden. Als u op een gemiddelde dag 25 mijl rijdt, betekent dit dat u ongeveer 7,5 kWh elektriciteit per dag verbruikt – of iets meer dan 2.700 kWh elektriciteit in een bepaald jaar. Dit is de “extra” hoeveelheid elektriciteit die uw zonne-energiesysteem moet produceren.

 

Met deze informatie kunt u samen met uw zonnestroominstallateur een zonnepanelensysteem ontwerpen dat voldoende stroom opwekt voor zowel uw huis als uw elektrische auto. Het enige wat u nodig hebt om het pakket compleet te maken is een oplader voor uw elektrische auto, zoals de Siemens VC30GRYU Versicharge. Maar als u niet klaar bent om tegelijkertijd te investeren in zonne-energie en een elektrische auto, moet u een PV-systeem installeren dat kan meegroeien naarmate uw elektriciteitsverbruik toeneemt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.