Hoe kun je er voor zorgen dat je het juiste supboard kiest? Een aantal zorgen en overwegingen die veel nieuwe gebruikers hebben in 2021

Paddleboards lijken misschien een ingewikkelde evenwichtsoefening, maar ze zijn verrassend gemakkelijk te gebruiken omdat de meeste grote, stabiele onderstellen hebben die voorkomen dat je omvalt. Beginners zullen op zoek moeten gaan naar een opblaasbaar board met een groot anti-slip oppervlak en een breedte van minstens 30 inch. (Hoe breder en dikker het oppervlak, hoe stabieler je zult zijn.) Als je nog steeds bezorgd bent over het staan, kun je altijd op je knieën beginnen en zo naar boven werken. Maar wees niet bang om te vallen, zolang je maar in open water bent – je bent dicht genoeg bij het water dat het je geen pijn zal doen, en de meeste boards hebben een zacht oppervlak.

Als je het eenmaal onder de knie hebt, is paddleboarden niet alleen erg leuk, maar het is ook een geweldige vorm van lichaamsbeweging.

Omdat je een heleboel spiergroepen gebruikt om rechtop te blijven staan en te balanceren op het board terwijl je peddelt, is het een geweldige core workout. Plus, de roeiende beweging kan ook je armen versterken en verstevigen. Sommigen doen zelfs graag aan yoga op een peddelplank omdat het de vorm en stabiliteit verbetert omdat je gedwongen wordt je aan te passen aan de bewegingen van het water onder je.

Waar moet je voor zorgen als je een supboard wil kopen?

Bij het kiezen van het juiste paddleboard moet je rekening houden met waar je het gaat gebruiken en hoe je het gaat opbergen. Opblaasbare boards zijn meestal beter voor beginners omdat ze minder duur zijn, makkelijker op te bergen en meestal eenvoudiger te besturen. Sommige kunnen zelfs als kajak fungeren, waardoor ze nog veelzijdiger zijn. Opblaasbare opties zijn meestal ook beter voor ruwere wateren waar je rotsen of boomstammen kunt tegenkomen – omdat ze van EVA-plastic zijn gemaakt, zijn ze over het algemeen flexibeler en duurzamer dan hardere boards en je moet uiteraard niet vergeten om te beginnen met een wetsuit kopen via Watersports4fun.

Wat zijn de beste supboards van dit moment?

Aan de andere kant blinken solide boards uit in de oceaan, waar ze kunnen worden gebruikt voor zowel surfen als stand-up paddleboarden. Voor degenen die ervaren zijn in water activiteiten, kunnen ze ook zorgen voor een soepelere, snellere rit, en ze zijn de betere optie voor yoga, omdat het harde oppervlak biedt een beetje meer stabiliteit. Ze zijn echter zwaarder, duurder en moeilijker op te bergen dan opblaasbare boards.

Leave a Reply

Your email address will not be published.